Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agapornis šedohlavý

7. 8. 2011

Agapornis šedohlavý

(Agapornis cana)

 

Výskyt:                     Madagaskar, byl vysazen na ostrovech Rodriguez, Mauritius, Zanzibar, Seychely.

 

Zbarvení:                  hlava: u samce světlé šedá, u samice zelená

                                oči: s hnědou duhovkou

                                zobák: červený

                                krk a prsa: u samce světlé šedé, u samice zelené

                                břicho a křídla: zelené

                                ocas: zelený

                                nohy: šedé

 

Velikost:                    14 cm

 

Délka života:             asi 15 let

 

Život v přírodě:          žije v menších skupinách v nadmořských výškách do 1000 m, v otevřené křovinaté krajině, na okraji lesů, v travnatých savanách

 

Potrava:                    Směs pro malé papoušky, ovoce, zelenina, zelené krmivo, nezralá kukuřice, větvičky k okusování, při krmení mláďat vaječná směs.

 

Chov:                        Jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele.

                                Těmto papouškům nevadí nižší teploty, mrazivému počasí je však nevystavujeme.

                                Chováme je v samostatných párech.

 

Hnízdění:                   pro hnízdění se doporučují budky s rozměry 17x17x25 cm

                                vletový otvor o průměru 5-7 cm

                                samice snáší 3-7 vajec

                                mláďata se líhnou za 21-24 dní

                                hnízdo opouštějí po 30 dnech

 

Velikost kroužku:       4 mm

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář